Nr 3 Augusti 2007

Fagerdala fusionerar med Tradex

Allt under ett tak!

Hösten 2006 genomförde gruppen fusioner i Norge för att göra det enklare och mer översiktligt för våra kunder. Fagerdala Industri AS, Tradex AS och Fagerdala Hicore AS är nu samlat i ett företag, Fagerdala Tradex AS. Fagerdala Tradex AS ingår tillsammans med svenska Fagerdala Cellplaster AB i Fagerdala Cellplaster HoldingAB.  

Många av våra kunder önskar både att reducera antalet leverantörer, samt att uppnå kostnadsfördelar vid inköp runt om i världen. Med Fagerdala som leverantör behöver du inte längre att handla hos flera olika juridiska företag i olika länder. Du ingår istället ett general avtal med ett av våra företag, härigenom får du tillgång till kostnadseffektiva produkter från alla våra fabriker världen över.
 
Vi märker även ett ökat intresse från våra kunder utanför Skandinavien, särskilt från Tyskland. För att möta denna ökande efterfrågan har vi tillsatt en tysk agent, som skall se till att även dessa kunder får bästa tänkbara service. Vi har också anställt flera ingenjörer, då kundens krav till teknisk kompetens och utveckling ökar
 
Allaredan nu, våren 2007, har vi uppfyllt ett av våra viktiga mål, att bli den störste och starkaste grupperigen i Skandinavien inom konfektionering av cellplast och gummi. Detta har vi klarat genom att sätta delmål och jobbat aktivt på att förbättra oss. Hos Fagerdala är detta en process som aldrig tar slut.
 
Som kund hos Fagerdala har du tillgång till en mängd av material inom cellplast- och gummiområdet, kompetansen till att utveckla och se till att din produkt når marnaden, och det nödvändiga kvalietetsystemet som ser över processen, tills produkten har levererats till kund. Du har Allt under ett tak!
 
Lycka till 2007, och tveka inte att ta kontakt med oss!
 
Rune O. Årnes
Verkställande direktör för Cellplaster-gruppen


Leverantör til det nye Operahuset i Oslo


Oslo bygger nytt Operahus och Fagerdala säkrade showen. Fagerdalas uppgift var att tillsammans med kund skapa ett golv som uppfyllde högt satta krav. Golvet skulle tillföra en känsla av mjukhet och ergonomi, samtidigt som det klarade de höga kraven på ljudabsorption som ställs i denna miljö. Under en period levererades olika lösningar till operan, som blev grundligt testade. Kund och leverantör kunde slutligen enas om ett val av polyerutan. Kunden har varit mycket nöjd med lösningen och har kommit tillbaka med fler spännande projekt.


Alveo-Soft –Världens mjukaste PE skum! Produktnyheter


Teknisk information Alveo-Soft;
Den senaste produkten i Fagerdalas breda produktsortiment, är en variation av poleolefin skum, med möjlighet att komprimera upp till 100%. Trots den kraftiga komprimeringen så återgår materialet tillbaka till ursprungsform och håller sig sedan mycket bra. Med sin semi-öppna cellstruktur, är Alvesoft mer än 10ggr mjukare än det traditionella PE-skummet med stängda celler, och närmar sig därmed mjukt PVC, PUR och EPDM skum, med semi öppen cellstruktur. Alveo- Soft är fri från mjukgörare och oljor, och därmed fastnar tejp, hotmelt och andra limtyper bra på materialet.
 
Produktapplikationer för Alveo-Soft;
Materialet kan visa fantastiska egenskaper med hänsyn av tätning, den låga luftgenomströmningen, gör den väl lämpad för list och packningar i ”sandwich applikationer”, dörrar, fönster, VVS. Hållbarheten och dess mjukhet är andra framträdande egenskaper. Användningsområden är tex.komfort, skydd, sport&fritids utrustning, förbrukningsvaror samt till hjälpmedel inom hälso sektorn.

Är du intresserad av prover och produktdatablad, kontakta
industri@fagerdala.no, info@fagerdala.se


NYHET – POOLBAR


Kan du tänka dig att ha en egen flytande bar, som du till exempel kan ha i din utomhus pool eller imponera med i din vedeldade badtunna. Nu har vi lösningen!

Poolbar levereras med 6st okrossbara glas. Du kan välja om du vill ha champange-, vin, -eller ölglass. Det är plats för flaskan i mitten. Om du har ölburkar i din bar så kan du använde utrymmet i mitten till att servera dina badande vänner lite snacks.

Det ideala med poolbar, förutom att den flyter mycket bra- är dess goda isolerande egenskaper. De håller din öl eller drink god och kall de varma sommardagarna.
För mer info: www.por-pac.se

Sales

Norge


Produktsjef Industri
Anders Grønnerød
T: + 47 69 23 27 03
M:+47 90 65 07 08
akg@fagerdala.no

 


Produktsjef Sport- og Fritid
Tone Søvik
T: + 47 69 23 27 04
M: +47 90 85 00 58
ts@fagerdala.no

 


Produktsjef Emballasje, Bygg og Båt
Arne Svenning
T: + 47 69 23 27 05
M: +47 93 28 11 61
as@fagerdala.no

Sverige


Peter Lundgren

Tlf: +46 320 210 927
Mob: +46 708 14 6022
peter.lundgren@fagerdala.se
 

 


Tomas R Olsson
T: +46 320 210 925
M: +46 708 14 60 31
tomas.r.olsson@fagerdala.se


 


Fredrik Säterborn
T: +46 320 210 923
M: +46 708 14 60 51
fredrik.saterborn@fagerdala.se

Senaste nytt Emmaljunga Barnvagnsfabrik ”En svensk familjetradition”.
Emmaljunga är ett privatägt företag grundat 1925 och har idag produktion runt om i världen. Emmaljunga har högt satta mål, att producera högkvalitativa barnvagnar till sina kunder och värna om dess användare, babyn.
Cellplast som Fagerdala konfektionerar lämpar sig väl till produkter som vagnar och andra babytillbehör. De är förhållandevis mjuka och tåliga och påverkar inte babyn på något negativt sätt. Detaljerna ökar många gånger komforten för babyn och de isolerande egenskaperna är ett stort plus. Beroende på produkternas placering i vagnen, kan materialen  fås i olika densiteter och med varierade egenskaper.
Joakim Svärden hos Emmaljunga, som under ett par år har jobbat med Fagerdala, menar att de viktigaste parametrarna för en leverantör att uppfylla, är kvalite och säkerhet, men också att kunden vet att leveranssäkerheten är god.
Slut på överdimensionerade emballage? Vilket skydd kräver din produkt?

Vid val av emballage är det viktigt att ta ställning till vilka egenskaper som emballaget skall tillföras. Är det ett estetiskt eller funktionellt emballage? I de flesta fall är emballagets uppgift funktionell, att skydda en produkt mot externa faktorer så som vibrationer, stötar, fukt, etc. som det kan utsättas för i hanterings- och logistik situationer. Om emballaget skyddar för lite uppstår ofta skador på produkten under leverans och hantering, vilket skapar kostnader i form av reklamationer och kassaktioner. Motsatta fallet är det emballage som är överdimensionerat och där Du i själva verket betalar för ett skydd som inte behövs.
Fagerdala kan nu erbjuda den mest ekonomiska emballagelösningen samtidigt som vi grafiskt kan visa att vår förpackningslösning skyddar produkter mot stötar, vibrationer, etc. Detta säkras med hjälp av droptester som utförs på produkten och dess emballage. Testet gör det möjligt för kunden att noggrant undersöka effektiviteten på emballagets dämpning samt dess förmåga att skydda produkten, vilken belastningsförmåga emballaget har och deformationen som uppstår i materialet.
…och skulle du vilja bara ha ett snyggt emballage, så fixar vi det också.